nedeľa 3. apríla 2016

Tesla Model 3 vyráža do sveta, Siri strážca mravnosti, Tuy vo výchove

Tesla Model-3 závan budúcnosti

V piatok Tesla Motors predstavila svoje nové auto: "Model3". Cena 35tis. dolárov. Videl som celé predstavenie - nádhera. Pred pár hodinami Elon Musk oznámil, že registrujú 253 tis. objednávok (za každú objednávku bolo treba zaplatiť 1000 USD). To je čo? Predáva autá, alebo rožky? Ak Elon dodrží slovo a dodá toto ohromné množstvo áut ku koncu roka 2017, bude to znamenať pád viacerých automobiliek. Podobne ako padla Nokia, keď sa objavil iPhone.

Siri ako sociálny pracovník

Programátori od Apple naprogramovali do ich služby "Siri" inštrukciu, aby v prípade, že osoba hovorí o sexuálnom zneuzivani, automaticky poskytla radu, ako kontaktovať linku pomoci. Genialne! Kto by to povedal, že raz Siri bude "streetworker"...

Tuy sa učí morálke

Ďalšia asistenčná sluzba, chatbot Tuy od Microsoftu, sa momentálne učí základom moralky. Po oprave, Microsoft spustí armadu týchto chatbotov. WTF? Ak sa táto služba bude masovo využívať, bude to znamenať, ze akceptujeme umelú inteligenciu ako partnera do diskusie a umelá inteligencia tak prestava byť umelá... nikdy by som nepovedal, že sa tak stane este za môjho života... budeme voliť v budúcnosti nie politikov, ale robotov?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára